Om Skräddarön

Med mängder av aktiviteter som finns lätt tillgängliga.

Den här ön ligger 3,5mil nordväst Göteborg mellan Harestad och Tjuvkil inte långt i från Marstrand.

Omtyckta utflyktsmål Marstrand 12,5km, Kungälv 19,5km, Göteborg 35km, Orust och Tjörn 30km.

Man kan även hyra en samlingsbyggnad för t ex bröllop, stora kalas och fester, barnkalas, konferenser etc. Under lågsäsong finns även möjlighet att hyra stugor i samband med att man hyr samlingslokalen.

Med vacker natur, stränder och hav är det perfekt för alla och speciellt för barnfamiljer.

På den barnvänliga Skräddarön där bilar får köra till parkeringen men inte längre, inte ens cykeltrafik är tillåten.

Med lekplats, minigolfbana, boulebana och pingisrum stor gräsmatta med små fotbollsmål.

Man kan också hitta sina egna små smultronställen.

Vill man ta en egen sjöutflykt finns kajak och båtar med motor att hyra.

Ön har tillgång på det mest praktiska som man behöver, såsom toaletter, duschar, bastu, tvättmaskin med torktumlare. Tv i alla stugor, grillar för utlåning.

OBS nytt!! Gäster till alla som hyr stugor som har bilar med sig, anmäler detta till vaktmästare, erhåller då ett p-tillstånd står gratis på stora p-platsen vid infarten till ön. Badgäster och övriga besökare till ön får erlägga p-avgift enligt skyltsättning.

 

Skräddarön

Är ett stycke typiskt bohuslänskt kustlandskap med vackra vyer över omgivande skärgård och ett rikt sjöfågelliv.

Ön ligger i Ryskärsfjordens norra del, i den inre delen mellan Nordön i norr och Kråkerön i söder, lite nordväst om Lycke kyrka. Den är relativt liten och långsträckt med varierad terräng. Här finns ett mindre löv- och tallskogsbestånd, hällmark, bergspartier och en liten strandäng och badplats längst i söder.

I den norra delen finns en stugkoloni, som förvaltas av Spårvägenspersonales Semesterhemsförening och runt ön går en vandringsslinga.

Fågelliv

Skräddarön är ett populärt utflyktsmål och erbjuder som regel en fågelrik naturvandring på stigen runt ön under våren, hösten och vintern.

I tall- och lövdungarna finns rikligt med tättingar, bland andra gråsiska och olika mesarter. Även sparvhök och gök finns på ön. Från olika utsiktspunkter kan man spana efter sjöfågel i sunden och i fjordlandskapet kring ön. Tidvis rastar och övervintrar stora flockar av svanar, ejder, knipa samt mindre flockar av småskrake och salskrake kring ön.

Fakta

Antal hus/stugor: 24 semesterstugor samt 3 rum med pentry, dusch och bastubyggnad samt en stor samlingsbyggnad, vaktmästarbostad.

Alla hyresgäster till stugorna har en parkering uppe på ön.

OBS nytt!! Gäster till alla som hyr stugor som har bilar med sig, anmäler detta till vaktmästare, erhåller då ett p-tillstånd står gratis på stora p-platsen vid infarten till ön. Badgäster och övriga besökare till ön får erlägga p-avgift enligt skylt sättning

Praktiska saker: Bastu med tre duschar på central plats, tvättmöjligheter, uthyrning av kajak och båt med motor. Minigolfbana klubbor och bollar uthyres.

Roddbåten är gratis att låna.

Post, livsmedelsaffär och bensinstation i Kärna korsväg, 8km. Vårdcentral samt Apotek Ytterby ca: 14km.

Apotek i Kungälv samt div affärer. 19,5 km

För storhandel Ytterby Citygross 14km. eller Ica Maxi och  Kongahälla center i Kungälv ca:19,5km

Husdjur tillåts endast i vissa stugor, måste anges på ansökan om man tänker ta med husdjur eller inte. Husdjur (Hund, Katt) som måste vara kopplade. Stugorna som husdjur är tillåtna är stugorna 5, 12, 16, 19 samt 23 endast dessa upplåtes för hyresgäster som har med sig husdjur.

Bokning kan påbörjas i mitten av januari. Besked om man fått hyra stuga eller rum med pentry erhålles via hyreskontrakt.

Bad: Avstånd till egen strand 10-15 min. gångväg med barnvagn. Badflotte, klippor och gräs att ligga på .

Historia: Tidnings urklipp

Karta: Google maps

Aktiviteter: Lekplats, minigolfbana, boulebana, bordtennis, mindre mål finns uppsatta för bollspel, basketkorg, kajak och båtar med motor att hyra , roddbåtar att låna gratis.

 

   ​

SKRÄDDARÖN - PARADISÖN VID TJUVKIL

Skräddarön är en paradisö som välkomnar alla som älskar genuint orörd svensk västkustnatur med friska havsbad i salta böljor.

Här kan en veckas vistelse bli en lisa och ett balsam för själ och hjärta för en stressad nutidsmänniska!

På Skräddarön kan man enkelt hyra båt med åror eller motor och fara ut på böljan den blå i skyddad inre skärgård, endast några distansminuter från Marstrand.

Eller kanske gå på upptäcktsfärd på klipporna runt en egen liten ö. Det blir en stående motionsrunda.

För alla barn, både stora och små, finns en komplett lekplats med rutschbana, gungor och klätterställning. Intill ligger fotbollsplanen och minigolfen.

På ön finns ett tjugotal enkla och robusta stugor med ett flertal bäddar, pentry med tillbehör av porslin och bestick samt allrum med TV. Självfallet också bekvämligheter som vatten och toa. Duschar finns i den gemensamma duschlokalen där det även bjudes på bastu för den som vill hetta till det lite.

Parkeringsplatser finns det gott om och säkerheten för alla som bor på ön på är särskilt hög bland annat tack vare att vi stänger av vägen för obehöriga med en bom efter klockan 19 på kvällen.

Skräddarön ägs av Spårvägspersonalens semesterhemsförening, men alla är välkomna att hyra stuga på vår fantastiska ö.

Välkommen till oss på Skräddarön!